chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт запевняє, що музеї з лаври не виселятиме

05 лютого 2012 о 09:27

Музеї, що знаходяться на території заповідника «Києво-Печерська лавра», виселяти нікуди не будуть. У цьому в інтерв'ю ZN.UA запевнив міністр культури Михайло Кулиняк.

Відповідаючи на питання про можливі наслідки зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту «регіоналів» про передачу Лаври Московському патріархату, міністр зазначив, що вважає необхідним для початку провести широке громадське обговорення такої ідеї.

«Тому й хочу відповідально заявити: ні про яке виселення з території Києво-Печер-ського заповідника музеїв та інших установ культури не йдеться. Навпаки, пам’яткоохоронна складова в роботі заповідника тільки посилиться», — запевнив М.Кулиняк.

Також міністр висловив бачення міністерства нашумілої кадрової перестановки в дирекції Лаври. Нагадаємо, що заповідник очолила колишній заступник міністра культури кардіолог за освітою Вікторія Ліснича.

«По-перше, Вікторія Ліснича має не лише медичну, а й юридичну освіту. По-друге, критикам слід врахувати її досвід роботи на посаді заступника міністра культури, де до сфери її відповідальності входила вся музейна галузь країни», — сказав він.

При цьому він особливо підкреслив, що «міністерство вважає, що директор музею або заповідника повинен бути в першу чергу кваліфікованим менеджером».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути