chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині пропонують перевтілитися у воїнів УПА

01 лютого 2012 о 13:06

Завтра, 2 лютого, Молодіжна громадська організація «Спілка української молоді в Україні» проведе акцію «Гайда в УПА!» у м. Моршин, що на Львівщині.

Захід відбудеться біля пам'ятника Тарасу Шевченку з 10:00 до 12:00, повідомили «Рідній країні» організатори акції.

Під час цього заходу буде можливість перевтілитися у воїна УПА та відчути себе частиною легенди. Так, мешканцям та гостям Моршина буде надана ексклюзивна нагода приміряти повстанський однострій та зброю — автомат ППД або автомат ППС.

Також організатори пропонують всім учасникам акції по закінченню заходу отримати світлину, на якій буде увічнено їхню приналежність до українських повстанців.

Цей захід проводиться з метою популяризації визвольних змагань та поширення української ідеї, наголошують у Спілці української молоді в Україні.

Довідково

Спілка української молоді в Україні є однією із найстарших молодіжних організацій і свій початок бере від підпільного СУМу, що існував у Києві в 1925—1929 роках.

На сьогодні СУМ існує та діє в 10 країнах світу і є однією із двох найбільших виховних українських молодіжних організацій у світі. В сучасній Україні відродження СУМу розпочалося у 1989 році і з цього часу організація проводить виховну діяльність серед дітей та молоді.

Методика СУМівського виховання налічує понад 60 років й побудована на системі національного виховання, яку заклав відомий вітчизняний педагог Григорій Ващенко (почесний член СУМ, автор праці «Виховний ідеал»).

«Рідна країна»

 

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути