chrome firefox opera safari iexplorer

Найпопулярніші імена для дітей — Денис та Анастасія

22 лютого 2012 о 15:51

Начальник відділу правової допомоги Департаменту у справах цивільного стану громадян Укрдержреєстру Олена Завгородня розповіла, які сьогодні імена вибирають для своїх дітей українці.

За її словами, минулого року найпопулярнішими для хлопчиків були імена: Денис, Дмитро, Максим, Артем, Богдан, Данило, а також Роман.

Для дівчаток українці найчастіше вибирають імена: Анастасія, Дар’я, Аліна, Ангеліна, Софія, Христина і Марія.

Також Завгородня назвала рідкісні імена дітей. Так, хлопчиків називали: Яромир, Радомир, Злат, Нестор, Климентій, Серафим, Аристарх, Амфілохій.

З іноземних імен для хлопчиків українці вибирали: Спартак, Христофор, Майкл, Леонардо да Вінчі, Мушка, Алітрохан, Принц.

Для дівчаток рідкісними іменами виявилися: Варвара, Глафіра, Соломія. Були також випадки імен Ассія, Жасмин, Алсу, Мадонна, Ауріка, Тіна, а також Камілла. Крім того, зустрічалися дівочі імена: Смарагда, Йордана, Береза, Принцеса, Золушка, Шехерезада, Радість, Росіяна, Весна, а також Калина.

«Кожна людина має право вибирати таке ім’я, яке йому подобається», – додала Завгородня.

Вона також зазначила, що Укрдержреєстр жодного разу не відмовлявся від реєстрації рідкісних імен. «Обмеження – це не більше, ніж подвійне ім’я», – резюмувала вона.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство