chrome firefox opera safari iexplorer

Не стало відомої галеристки Дарини Жолдак

17 лютого 2012 о 19:09

17 лютого, у п’ятницю зранку померла відомий український куратор, арт-критик і галерист Дарина Жолдак.

Цю інформацію «Українській правді. Життя» підтвердили галеристи і художники.

Зранку у Дарини зупинилось серце. Точна причини смерті не встановлена. До цього вона застудилась і художники кажуть, що це могло дати ускладнення на серце.

Дарина Жолдак нещодавно народила дівчинку Іванку. 31 січня на своїй сторінці у Facebook вона написала «дівчинці Іванці сьогодні вже майже 2 тижні і ми нарешті вдома!»

Галеристи розповідають, що після пологів у неї стрибав тиск, потім все ніби налагодилось і Дарину з дитиною виписали з пологового будинку.

«Вона була дуже світлою людиною, інтелігентною, культурною, доброю, я таких людей у своєму житті зустрічав дуже мало. Вона завжди випромінювала світло і я не можу про неї сказати жодного поганого слова. Крім захвату нічого не можу сказати», — розповів нам художник Олександр Ройтбурд.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути