chrome firefox opera safari iexplorer

Німецькі ветлікарі стерилізують українських бездомних тварин

09 лютого 2012 о 11:18

За сприяння Принцеси Майї фон Гогенцоллерн та директора Європейської організації захисту природи та тварин «ETN» Дітера Ернста, до Києва прибули ветеринарні лікарі для проведення заходів зі стерилізації тварин.

Як повідомляє прес–служба Київської адміністрації, експерти ділитимуться досвідом зі столичними ветлікарями щодо ефективних методів стерилізації.

За інформацією "України молодої", акція щодо безкоштовної стерилізації безпритульних тварин лікарями Німеччини триватиме до 19 лютого. Здійснюватимуть її фахівці на базі ветеринарних клінік КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини», у громадських притулках та у притулку містечка Бородянка.

Тож можна констатувати, що київські чиновники таки погодилися на співпрацю з іноземцями, хоча наприкінці листопада директор київського Центру ідентифікації тварин заявляв, що ситуація з убивствами тварин перебільшена, і натякав, що у Києві тварин простерилізують своїми силами.

Водночас президент товариства SOS Тамара Тарнавська зазначає: говорити про те, що проблему стерилізації буде вирішено за два тижні, не можна. «По–перше, за цей час максимум вони зможуть простерилізувати 500 собак. По–друге, для цієї роботи вибрали трохи незручний час — морози, тварини після операції будуть ослабленими, частина навіть може загинути», — зазначає вона, однак додає, що все ж краще, аби кияни подавали заявки на стерилізацію тварин зараз, поки роботу проводитимуть європейські фахівці і поки для цього є ресурс. Заявки можна подати за телефонами:515–09–16, 417–54–20, 563–94–79.

Нагадаємо, за європейськими дослі­дженнями, тільки стерилізація є ефективним інструментом вирішення проблем безпритульних тварин. Якщо простерилізувати усіх, через чотири роки тварин стане менше увосьмеро, їх поступово зможуть вмістити притулки.

Окрім того, експерти ставлять під сумнів епідемію сказу, яка, буцімто, маламісце у столиці. Захисники вважають, що основною її метою стали вбивства тварин під приводом сказу.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути