chrome firefox opera safari iexplorer

Новий стадіон у Львові офіційно назвали «Арена Львів»

10 лютого 2012 о 18:27

Виконавчий комітет Львівської міської ради 10 лютого погодив назву нового стадіону у Львові на вул. Стрийській, 199 – «Арена Львів».

Рішення прийнято на звернення генерального директора ДП «Західінфрапроект» Володимира Шадріна.

Також рішенням виконкому надано право ДП «Дирекція з будівництва об’єктів до Євро-2012 у м. Львові» використовувати на стадіоні з доопрацюваннями емблему «Львів 2012» у межах підготовки до Євро-2012. Моніторинг за використанням емблеми має здійснювати Львівське комунальне підприємство «Агенція з підготовки м. Львова до чемпіонату Європи з футболу 2012».

Як пояснила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, згідно з чинним законодавством, саме виконком може погоджувати назви спортивних споруд.

Натомість секретар ради, «свободівець» Василь Павлюк висловив обурення, що державна структура не порадилась з місцевим самоврядуванням щодо назви стадіону. «Треба рахуватися з місцевим самоврядуванням. Центральна влада нашу думку знівелювала – ми для них є як раби, про це читаємо в Інтернеті». Крім того він додав, що має інформацію «з джерела», що після Євро-2012 стадіон та аеропорт у Львові опиняться в приватних руках.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий пояснив: «Сьогодні у Львові ми маємо один з найкращих стадіонів, він зроблений великою працею громади міста та державної влади. Маємо шанувати всіх, хто долучився до цього процесу. Назва «Арена Львів» має велику промоційну силу для міста. Хто б не грав тут, скажуть, що виступали на «Арена Львів». Слово «Львів» буде згадуватися багато разів у багатьох країнах».

Водночас Андрій Садовий сказав, що, згідно з вимогами УЄФА, до Євро-2012 має зберігатися саме така назва стадіону, а після чемпіону можна буде говорити про її зміну.

«Робоча назва «Арена Львів» вже затверджена давно. Ця назва мене, як міського голову, влаштовує», – додав мер. Він нагадав, що раніше корпорація Carlsberg та інші пропонували назвати стадіон їх іменем.

Раніше йшлося про те, що під час Євро-2012 львівській стадіон називатиметься «Стадіон у Львові».

Згодом віце-прем'єр — міністр інфраструктури Борис Колесніков повідомив, що 2 липня 2012 року буде оголошено публічний конкурс на визначення назви стадіону у Львові (по завершенню Євро-2012). «Робоча назва на сьогодні «Арена Львів». Ми довго радилися з УЄФА, хотіли цього року провести конкурс, але до Євро-2012 комерційної назви стадіон не може мати, сказав Колесніков.

Як інформував ZAXID.NET, Львівський євростадіон «Арена Львів» є одним з претендентів на перемогу в конкурсі «Стадіон-2011», який проводить польський Інтернет-портал stadiony.net.