chrome firefox opera safari iexplorer

ООН виділила 100 тисяч доларів жертвам морозів в Україні

17 лютого 2012 о 14:07

ООН виділила 100 тисяч доларів на допомогу українцям, які страждають від морозів, особливо особам без постійного місця проживання.

Як сказано в повідомленні прес-служби представництва ООН в Україні, допомогу в рамках термінового грошового гранту ООН виділено на прохання Міністерства соціальної політики та Товариства червоного хреста України і буде направлено ​​на покриття витрат на їжу та іншу допомогу жертвам морозів.

Як зазначили в ООН, Україна найбільше постраждала від низьких температур серед країн Європи, щодня в 3486 пунктах обігріву отримують допомогу близько 10 тис. нужденних.

Як повідомлялося раніше, МНС повідомило, що з 27 січня 135 осіб загинули і близько 2 тис. було госпіталізовано через переохолодження та обмороження.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути