chrome firefox opera safari iexplorer

Під час Євро-2012 повітряний простір України охоронятимуть чотири винищувачі

21 лютого 2012 о 16:55

Під час ЄВРО-2012 як на аеродромах, так і у повітряному просторі України постійно чергуватимуть до чотирьох винищувачів і двох вертольотів.

Про це сказав сьогодні на брифінгу начальник оперативного управління – заступник начальника штабу Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Віктор Гамора, повідомили УНН в прес-службі Міністерства оборони.

«Сьогодні українська сторона має намір продовжити консультації з польською робочою групою щодо внесення змін до Угоди між оборонними відомствами двох країн, які стосуються обміну інформацією про повітряну обстановку й виконання польотів українськими та польськими військовими повітряними суднами у повітряному просторі обох держав», — зазначив В.Гамора.

За його словами, у березні-квітні цього року в рамках роботи з підготовки до ЄВРО-2012 планується провести спільне навчання визначених сил і засобів протиповітряної оборони ЗСУ та Війська Польського.

Він також повідомив, що в ході цього навчання відпрацьовуватимуться порядок взаємооповіщення про повітряну обстановку, питання взаємодії та застосування чергових сил з припинення порушень правил використання повітряного простору та можливого здійснення терористичного акту з повітря.

Крім того, у квітні планується провести одразу два двосторонні – українсько-білоруське та українсько-російське – командно-штабні тренування з органами військового управління та черговими силами з протиповітряної оборони. А на травень заплановано проведення комплексу тренувань з підрозділами ЗСУ, які залучаються до виконання завдань ЄВРО-2012 із задіянням сил і засобів суб’єктів боротьби з тероризмом.

В.Гамора також наголосив, що сьогодні Повітряні Сили Збройних Сил України продовжують інтенсивну підготовку до антитерористичного забезпечення проведення ЄВРО-2012.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути