chrome firefox opera safari iexplorer

Під час Євро-2012 у Києві виступить всесвітньо відомий тенор

08 лютого 2012 о 20:45

Всесвітньо відомий співак Пласідо Домінго дасть концерт у Києві 29 червня – під час «Євро-2012». Він дивитиметься фінал чемпіонату і сподівається на поєдинок збірних України та Іспанії.

Про це йшлося під час прес-конференції в Укрінформі за участю представників концертно-театрального агентства «Каріна», що є організатором концерту, Посольства Іспанії в Україні, а також імпресаріо самого співака, інформує ZIK.

«Пласідо Домінго виступатиме 29 червня в Києві. Це буде всесвітнього масштабу подія», – розповіла директор концертно-театрального агентства Каріна Макогон.

«Він перебуватиме в Києві з 26 червня до 2 липня. З 26-го проводитимуться репетиції з українським оркестром. Співак обов’язково залишиться на фінал Євро-2012 і сподівається, що у фіналі виступатимуть збірні України та Іспанії», – додала вона, відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

Як підкреслювалося на прес-конференції, Пласідо Домінго є великим шанувальником футболу, і саме Євро-2012 спонукало його до приїзду в Київ. «Розмови про його можливий приїзд в Україну почались 2-3 роки тому. Але коли він дізнався про таку велику подію, яка відбуватиметься тут цього літа, розмови вилились у конкретні дії», – сказав імпресаріо співака Хосе Соріано.

«Мені важко уявити, яка ще постать сучасного музичного світу могла б так висловити Іспанію, як маестро Пласідо Домінго», – підкреслив уповноважений з питань культури Посольства Іспанії в Україні Оріоль Ескалас. Він додав, що як великий шанувальник футболу цей співак виконував офіційний гімн чемпіонату на чемпіонатах світу з футболу, які проходили в Іспанії, зокрема в 2002 році.

Заступник голови КМДА Леонід Новохатько підкреслив, що виступ такого відомого співака сучасності, як Пласідо Домінго, «стане окрасою загалом дуже масштабної, дуже різноманітної, шикарної культурної програми Євро-2012». «Місце виступу поки що не визначене, але це буде велике свято музики в Києві», – сказав він.

Як зазначалося, Пласідо Домінго виступатиме з оркестром «Київ-Класик» (диригент Герман Макаренко). Наприкінці березня планується візит до Києва головного імпресаріо – сина співака Альваро Домінго, який ознайомиться з оркестром та майданчиком для виступу. В концерті прозвучать відомі арії з опер та оперет. Один номер обов’язково буде присвячений Україні, і можливо, буде виконаний українською мовою і разом з українською сопрано.

За словами К.Макогон, концерт буде видовищний, із застосуванням найсучасніших технологій.

У фан-зоні в центрі Києва будуть встановлені великі екрани, і жителі та гості столиці зможуть безплатно дивитися виступ.

Ціна квитків у партері – близько 10 тисяч місць – від 2-х до 6-ти тис. грн; у vip-зону – від 12-ти до 15-ти тис. грн. Квитки вже продаються на сайті Квитки.ua.

«Найголовніше, що Пласідо Домінго розмістив інформацію про концерт на своєму сайті, і будь-хто з будь-якого куточку світу матиме можливість потрапити на цей захід», – сказала вона.

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути