chrome firefox opera safari iexplorer

Рада відмовилася від біометричних паспортів

09 лютого 2012 о 21:25

Верховна Рада відхилила законопроект «Про документи що посвідчують особу та підтверджують громадянство України», яким пропонувалося запровадити біометричні паспорти для виїзду українців за кордон. Відповідне рішення підтримали 304 народних депутати.

«Рішення прийняте конституційною більшістю», — підкреслив спікер Верховної ради Володимир Литвин. Таким чином, депутати підтримали вето президента Віктора Януковича на даний закон.

Як відомо, 21 жовтня Янукович ветував закон про біометричні паспорти. Президент вважає, що закон несе ризики порушень конституційних прав громадян, порушує взяті Україною міжнародні зобов'язання, не забезпечує безпеку громадян і загрожує суттєвим і необґрунтованим збільшенням бюджетних витрат.

Після цього прем'єр Микола Азаров на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Кабмін розробляє новий законопроект. Нещодавно Європейська комісія звернула увагу України на відсутність прогресу України в ухваленні закону, яким запроваджуються біометричні документи для виїзду за кордон.

Нагадаємо, впровадження біометричних паспортів є зобов'язанням України, прийнятим в рамках плану дій щодо введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути