chrome firefox opera safari iexplorer

Рада відмовилася від біометричних паспортів

09 лютого 2012 о 21:25

Верховна Рада відхилила законопроект «Про документи що посвідчують особу та підтверджують громадянство України», яким пропонувалося запровадити біометричні паспорти для виїзду українців за кордон. Відповідне рішення підтримали 304 народних депутати.

«Рішення прийняте конституційною більшістю», — підкреслив спікер Верховної ради Володимир Литвин. Таким чином, депутати підтримали вето президента Віктора Януковича на даний закон.

Як відомо, 21 жовтня Янукович ветував закон про біометричні паспорти. Президент вважає, що закон несе ризики порушень конституційних прав громадян, порушує взяті Україною міжнародні зобов'язання, не забезпечує безпеку громадян і загрожує суттєвим і необґрунтованим збільшенням бюджетних витрат.

Після цього прем'єр Микола Азаров на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Кабмін розробляє новий законопроект. Нещодавно Європейська комісія звернула увагу України на відсутність прогресу України в ухваленні закону, яким запроваджуються біометричні документи для виїзду за кордон.

Нагадаємо, впровадження біометричних паспортів є зобов'язанням України, прийнятим в рамках плану дій щодо введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути