chrome firefox opera safari iexplorer

Сайт EX.UA знову перестав працювати

10 лютого 2012 о 14:04

У п’ятницю, 10 лютого, знову перестав працювати сайт популярного файлобмінника EX.UA. Раніше можна було зайти на його сайт, але більшість файлів були не відновлені і не доступні для скачування.

Вчора «Майкрософт України» поскаржилася на те, що на EX.UA знову з’явилися піратські копії продукції Microsoft. У компанії звернулася до адміністрації EX.UA з проханням видалити з ресурсу піратські копії своїх продуктів, пише «Дело».

«На сайті EX.UA після відновлення його роботи знову з’явилися неліцензійні копії програмного забезпечення виробництва Microsoft Численні заяви представників EX.UA про співпрацю з правовласниками дали нам підстави вважати, що сайт буде самостійно боротися з порушеннями закону на своїх серверах», – відзначається в прес-релізі компанії.

На думку «Майкрософт Україна», адміністрація порталу повинна вживати заходів для попередження появи незаконного контенту.

Сьогодні ж адміністрація EX.UA на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook написала, що вчорашня заява представників компанії «Майкрософт Україна» про продовження розповсюдження нелегального контенту більше схоже на маніпуляції.

«Вчора Microsoft Україна розповсюдила прес-реліз, в якому звинувачує адміністрацію ресурсу EX.UA в бездіяльності, а саме використовує наступне формулювання «адміністрація порталу не вживає жодних заходів для Запобігання появі незаконного контенту». Дії Microsoft Україна викликають питання про те чи дійсно Microsoft Україна зацікавлена ​​у співпраці або ж намагається маніпулювати ситуацією. Адміністрація ресурсу здивована такою позицією компанії, до питань і прохань якої протягом усього періоду співпраці була дуже уважна», – йдеться в повідомленні адміністрації файлообмінника EX.UA.

Раніше адвокат EX.UA розповів, що багато чиновників використовували закриття файлообмінника в свою користь, при цьому не змінюючи ситуації навколо інциденту

Нагадаємо, за даними управління зі зв’язків з громадськістю МВС, під час обшуків в офісі і дата-центрах веб-ресурсу оперативники вилучили 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більше 6000 терабайт. При цьому міністерство називало «Майкрософт Україна», в числі компаній, за зверненням яких було порушено кримінальну справу стосовно ЕХ.UA. «Майкрософт Україна» згодом заперечував свою причетність до порушення справи.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути