chrome firefox opera safari iexplorer

Штрафи за порушення дорожніх правил знову підвищили

23 лютого 2012 о 14:14

За ненадання переваги в русі маршрутним транспортним засобам на дорозі водіїв штрафуватимуть на 510-680 грн, тоді як раніше покарання складало 425-510 грн.

Аналогічний штраф будуть виписувати за порушення правил руху і зупинки на смузі для громадського транспорту.

Закон вступає в силу з наступного дня після опублікування. Нагадаємо, ще в січні поточного року народні депутати Юрій Кармазін та Юрій Ганущак пропонували уніфікувати штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Згідно з документом, пропонується прибрати так звані «вилки» — коли за одне і те ж порушення можна накласти як максимальний штраф, так і мінімальний. Депутати пропонували лишити лише мінімальні санкції.

«Такі „вилки“ переросли у хабарництво, коли співробітник ДАІ спочатку погрожує виписати максимальний штраф за правопорушення, потім погоджується на меншу суму, а різницю кладе у свою кишеню», — пояснив Юрій Кармазін.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути