chrome firefox opera safari iexplorer

Справу загибелі В’ячеслава Чорновола можуть закрити за терміном давності

23 лютого 2012 о 09:51

Після майже 13 років слідства у справі смерті лідера Народного Руху В’ячеслава Чорновола прокуратура з’ясувала, що популярний тоді політик загинув у ДТП.

На лаві підсудних сидить водій Володимир Куделя. Саме він був за кермом вантажівки, від зіткнення з якою навесні 1999-го року помер кандидат у президенти Чорновіл.

Куделю обвинувачено у порушенні правил дорожнього руху. Він свою провину визнав. Однак, попри зізнання, жодного покарання водій Куделя не понесе. І навіть обвинувачувального вироку не буде. Поки тривало слідство, збіг термін давності у цій справі, повідомляє ТСН.

Адвокат підсудного просив закрити провадження вже сьогодні. «На сьогоднішній день пройшло більше 12 років, а закон передбачає, що особу можна притягти до відповідальності протягом не більше як 10 років. Справу має бути закрито саме з формальних причин», – заявив адвокат Валерій Кузьменко.

Для родичів В’ячеслава Чорновола це означало б одне – втратити останню надію на те, що справу хоча б колись дорозслідують. «Ми з самого початку настоювали, що це є терористичний акт проти державного діяча», – заявив Тарас Чорновіл.

Примітно, що на бік потерпілих сьогодні несподівано для Чорноволів став і представник державного обвинувачення, який заявив про необхідність розглянути кримінальну справу у повному обсязі. Нагадаємо, справу Чорновола неодноразово закривали, і знову відправляли на дорозслідування. Минулого літа була проведена ексгумація тіла. І знову – нічого істотного не з’ясували.

Родина переконана, якби не черговий розголос у пресі і присутність на процесі журналістів, справу сьогодні таки зам’яли б. Проводити судове слідство – чи закрити провадження за терміном давності – суддя пішов думати...

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути