chrome firefox opera safari iexplorer

Символом Каннського фестивалю-2012 стане Мерилін Монро

29 лютого 2012 о 17:26

Каннський фестиваль — це храм гламуру, і Мерилін — його найкраще втілення, впевнені оранізатори.

Знаменита кіноактриса Мерилін Монро стане емблемою 65-го Каннського кінофестивалю. Таким чином організатори віддають данину пам'яті знаменитої актриси у рік п'ятдесятиріччя її смерті.

«Мерилін продовжує залишатися найбільшою фігурою світового кінематографа, його вічним символом чарівності, таємниці і зваблювання», — наголошується у повідомленні прес-служби фестивалю.

На офіційному плакаті Каннського фестивалю поміщено чорно-білий знімок Монро, що задуває свічку на торті на тлі напису «Канни 65».

«Мерилін немов обіцяє нам спокусливий довгий поцілунок. Каннський фестиваль — це храм гламуру, і Мерилін — його найкраще втілення. Їхня спільна поява символізує ідеал простоти і елегантності», — упевнені організатори.

Найпрестижніший у світі Каннський кінофестиваль пройде цього року з 16 по 27 травня. Його журі очолить відомий італійський актор і режисер Нанні Моретті.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути