chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах сьогодні відзначать День рідної мови

21 лютого 2012 о 10:15

Сьогодні з нагоди Міжнародного дня рідної мови в Черкасах відбудеться чимало заходів. Про це УНН повідомили у прес-службі Черкаської міськради.

Зокрема, у міських бібліотеках заплановано літературні читання, години та уроки на тему «Мова барвінкова, ранкова», «Люблю, мов сонце, материнську мову», «Рідна мова – життя духовного основа», «Українські письменники – герої українських творів», «Вона в віки майбутні йти повинна».

«Особливий захід ми підготували в Центральній міській бібліотеці для дітей, яка розташована на вулиці Шевченка, 390. На свято „Мова єднає всіх“ завітають колеги із Швейцарії, приєднається комітет самоорганізації населення „Припортовий“ і депутати Черкаської міської ради», – розповіла директор міської Централізованої бібліотечної системи Тетяна Дубова.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути