chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах урятували духовий оркестр, який міська влада викинула на вулицю

14 лютого 2012 о 12:42

Похоронний марш, який грав у центрі Черкас міський муніципальний оркестр, протестуючи проти ліквідації («УМ» про це розповідала), почули в обласній владі. Відтак в обласному управлінні культури, за дорученням голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, було створено робочу групу, котра мала вивчити ситуацію та запропонувати шляхи для порятунку професійного оркестру.

До роботи залучили відомих представників культури Черкащини, котрі дійшли висновку, що запропонована Черкаським міськвиконкомом реорганізація фактично розпускає муніципальний духовий оркестр. Щоб урятувати творчий колектив, обласна влада вирішила приєднати основний склад духового оркестру до камерного оркестру Черкаської обласної філармонії. Однак, повідомили «УМ» у прес–службі Черкаської ОДА, і камерний, і духовий оркестри й надалі матимуть змогу виступати зі своїми концертними програмами ще й окремо.

«Ухвалено правильне рішення, знято соціальну напругу, адже професійний духовий оркестр збережено і музиканти й далі отримуватимуть заробітну плату. Водночас підсилюється камерний оркестр, перетворившись на симфонічний. А про це давно мріяли на Черкащині», — зазначає у коментарі начальник обласного управління культури Василь Марштупа.

«Хоча це додаткові турботи, додаткові фінансові питання для філармонії, але ж це не лише збереження колективу, а й підвищення статусу оркестру. Будемо гуртом працювати для Черкащини та її гостей», — додає директор Черкаської обласної філармонії Антанас Петраускас.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути