chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентують черепах-сіамських близнюків

24 лютого 2012 о 09:50

Жителі столиці можуть подивитися на двоголову і шестиногу черепаху. Як повідомляє "Сегодня", черепаху показують у Природничому музеї до 20 квітня.

«Такі екземпляри народжуються вкрай рідко і випадково, коли два зародка виявляються в середині яйця. В яйці їм не вистачає місця, і на якомусь етапі розвитку вони зростаються. Це свого роду сіамські близнюки», — розповіла координатор акції Ганна Самусь. За її словами, такі черепахи не виживають в природі, тому що дуже вибагливі: «Одна голова любить морквину, а друга — салат».

«Черепаха народилася у нас в приватній колекції 5 років тому, де її всі ці роки годували, як годиться, дбали про неї. Тому їй вдалося вижити», — говорить Самусь. Вхід коштує від 15-40 грн, залежно від дня і часу доби. До речі, після того як черепаху вивезуть, в музей приїде інше двоголове створіння — змія.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути