chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві презентують фільм про Службу безпеки ОУН

01 лютого 2012 о 10:54

2 лютого в інформаційній агенції УНІАН відбудеться презентація-обговорення документального фільму «СБ ОУН. Зачинені двері».

Початок заходу — о 18:30.

«Служба безпеки ОУН. Зачинені двері» режисера Віталія Загоруйка — перша документальна стрічка про один із найбільш професійних та засекречених підрозділів Організації українських націоналістів.

Багато документів, які свідчили про діяльність СБ ОУН, зникли в спецархівах, інші були знищені співробітниками СБ в останні хвилини свого життя. Ще донедавна дисертації на цю тему були засекречені.

Відверто про спецслужби говоритимуть:

• режисер з Донецька Віталій Загоруйко;
• історик зі Львова Володимир В’ятрович.

Автор сценарію та режисер-постановник — донеччанин Віталій Загоруйко, автор декількох десятків документальних фільмів та телевізійних передач.

У фільмі представлені унікальні інтерв’ю колишнього співробітника СБ, зв’язкової УПА, та особистого охоронця Романа Шухевича.

Консультативну підтримку надали Центр досліджень визвольного руху та Галузевий державний архів СБУ. У зйомках фільму взяли участь близько 70 членів товариства «Пам’ять», залучалася авто- та бронетехніка, активно використовувалися піротехнічні ефекти.

Зйомки відбувалися в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», музеї-садибі Устияновичів (с. Вовків), інших місцях Львова та Львівської області.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути