chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'явиться арт-галерея, мотузковий парк та дитяче автомістечко

10 лютого 2012 о 13:07

До переліку об’єктів, що потребують залучення інвестицій, включено арт-галерею під відкритим небом, мотузковий парк та дитяче автомістечко. Таке рішення було прийняте на засіданні постійно діючої Конкурсної комісії із залучення інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

За словами голови комісії, заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, ці проекти не потребують великих інвестицій та можуть бути реалізовані у короткі терміни.

«Орієнтовний обсяг інвестицій у створення арт-галереї складає 2,5 млн. грн., мотузкового парку 600 тис. грн, автомістечка – 2,4 млн грн. Окупність усіх проектів складає три роки», – пояснив заступник голови КМДА.

Так, арт-галерея планують створити під новим Гаванським мостом. Вона буде розділена на певні сектори, де розмістяться фотостудія, скульптурні інсталяції, виставки мистецьких робіт (поділені на жанри та теми), графіті тощо. Вхід для відвідувачів галереї буде вільним. Мотузковий парк планується облаштувати у парку «Сирецький гай», а дитяче автомістечко – у парку культури і відпочинку «Куренівський парк».

«Ці проекти цікаві для нас ще й тому, що наразі об’єкти знаходяться у незадовільному стані. Наприклад, проект мотузкового парку для міста важливий з кількох причин: по-перше, парк „Сирецький гай“ зараз занедбаний, а інвестор, який прийде облаштовувати атракціон, зобов’язаний буде облаштувати всю територію. І що не менш важливо, усі дерева будуть збережені, а для обслуговування атракціону інвестору потрібно побудувати господарське приміщення площею всього 12 кв. м. Фактично ми отримаємо оновлений парк, ще й із об’єктами для екстремальних розваг. Така ж ситуація і з автомістечком. Ми пропонуємо відновити те, що було», – наголосив Р.Крамаренко.

Нагадаємо, цього року на вулиці Набережно-Хрещатицькій (причали №1 та №2) киян та гостей столиці зустрічатиме Арт-галерея під відкритим небом. За відповідним розпорядженням КМДА її відкриття відбудеться в рамках святкування Дня столиці і Дня Києва.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути