chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відзначать 100 днів до Євро-2012

16 лютого 2012 о 13:19

29 лютого залишиться рівно 100 днів до початку Чемпіонату Євро-2012. З цієї нагоди на пл. Ринок готують святкування. Про це повідомив директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний.

О.Засадний зазначив: «100 днів до Євро-2012 — це саме та нагода, коли Львів може показати, що є не лише культурною, спортивною столицею, але також містом ІТ-технологій, а це та галузь, яка, окрім туризму, для нас є найбільш важлива. На буднику №29 на пл. Ринок буде демонструватися цікавий відеоролик, що дасть людям відчути атмосферу футбольного свята».

Заступник директора департаменту «Євро-2012» ЛМР Соломія Білонога повідомила: «Маємо високосний рік і цікаву дату – 29 лютого. Вона збіглася зі ста днями до турніру. Увечері ми запрошуємо львів’ян та гостей міста прийти на пл. Ринок і взяти участь у кількох цікавих заходах».

За її словами, спершу відбудеться шоу на ковзанах — своєрідний матч з футболу на ковзанці.

Далі на будинку №29 продемонструють відеомеппінг, 3Dвідеоінсталяцію. Основна ідея ролика – запросити вболівальників до Львова на час чемпіонату, передати цю атмосферу, яка пануватиме у Львові під час турніру. «Ми обрали таке вираження святкування, оскільки до цього виду сучасного мистецтва є величезне зацікавлення у Європі. Такі шоу в Україні відбувалися лише кілька разів, у Львові ще не було. Після таких шоу є мільйонні перегляди відео у соціальних мережах. Це шоу може стати доброю промоцією Львова. Тому запрошуємо усіх відвідати його, зняти шоу і розмістити їх у соціальних мережах, і в такий спосіб сприяти промоції міста в усьому світі», — зазначила С.Білонога. Вона додала, що серед глядачів також проводитиметься розіграш призів від «Адідас».

Керівник департаменту корпоративного бізнесу Львівського макрорегіону ПАТ «Укрсоцбанк» Олег Сєргєєв зазначив: «UniCredit Bankпідтримує спорт, футбол. Тому було прийняте рішення про спонсорство Євро-2012. Я особисто сприймаю це не лише як важливий крок підтримки спорту, але як демонстрацію інтересів групи UniCreditдо Польщі, України, у тому числі і до Львова».

Ставши клієнтом банку, можна взяти участь у розіграші ювілейних монет НБУ до Євро-2012  та квитків на матчі чемпіонату. «Будуть розігруватися і квитки на фінал», — зазначив О.Сєргєєв.

Вартість святкування 100 днів до початку Євро-2012 коштуватиме 66 тис. грн.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути