chrome firefox opera safari iexplorer

У Раді придумали, як вирішити проблеми із забезпеченням дітей місцями в дитсадках

21 лютого 2012 о 14:18

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, згідно з яким українським батькам можуть почати виплачувати компенсації, якщо їх дітям не вистачить місць у дитсадках.

Така виплата, за задумом авторів документу, дозволить частково компенсувати батькам витрати, пов'язані з виконанням зазначених функцій і відповідними обмеженнями у трудовій діяльності.

Зокрема, законопроектом пропонується встановити розмір компенсації з коштів місцевих бюджетів на рівні однієї мінімальної зарплати на місяць на одну дитину.

Також подібна компенсація надасть батькам додаткову можливість для оплати навчання дитини в приватному дитячому садку або для найму няні.

Крім того, необхідність виплачувати матеріальну компенсацію стимулюватиме органи місцевої влади та місцевого самоврядування до більш активного пошуку шляхів вирішення проблеми із забезпеченням дітей місцями в дитсадках, — сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Як відомо, на сьогоднішній день мінімальна зарплата в Україні складає 1073 грн.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року Верховна рада відмовилася скасувати обов'язкове навчання дітей з п'ятирічного віку в дитсадках.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство