chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці відкрилася персональна виставка Анжеліки Рудницької

03 лютого 2012 о 10:23

Надзвичайно тепло і щиро. Інакше відгукнутися про цю подію ніяк не можна.  «Містерія літочислення» — перша персональна виставка Анжеліки Рудницької, де сьогодні зібрано усі її роботи. Талановита художниця, співачка та письменниця виставила під одним дахом понад 150 своїх робіт, які вже давно побачив світ і за межами України.

У Анжеліки разом персональних і групових виставок близько ста, з них понад сімдесят – це персональні виставки, але жодного разу ці роботи не збиралися «разом».

Музей Тараса Шевченка у Києві ледь вміщав усіх бажаючих побачити виставку та головну її героїню. На вулиці лютував мороз, але в приміщенні було тепло, наче влітку – атмосферу зігрівали щирі людські посмішки гостей та домашність обстановки, яку уміло створила «господиня» події.

Свої роботи Анжеліка Рудницька не продає. Каже, що це шматочок її душі, а вона має залишатися завжди цілісною.

Ця виставка лише перша «ластівка», яка полетить далеко за межі столиці. Мисткиня планує велике арт-турне всією Україною. До слова, подорожуючи зі своїми роботами Азією та Європою, Анжеліка отримала в Південній Кореї нагороду «Світовий майстер».

Привітати художницю прийшли її близькі, друзі та колеги, яких назбиралося чимало. Це свідчить не лише про любов та повагу до авторки, а й про сьогоднішню актуальність того стилю, в якому вона працює. Свої вітання Анжеліці висловили Віце-спікер України Микола Томенко, співачка Оксана Білозір, науковий керівник на кафедрі фольклористики Олена Івановська, президент мистецької агенції «Територія А» Олександр Бригинець…

За словами «винуватиці свята», основна мета виставки – «зшити любов’ю Україну». Створення робіт з циклу «Містерії літочислення» пройшло під «егідою думок» про час та його бистроплинність.

На тих, хто відвідав відкриття виставки, чекав приємний сюрприз. Анжеліка Рудницька здивувала публіку чудовою колекцією екологічно безпечних жіночих сумок, які виносили на дефіле її найкращі подруги.

Окрім вишитих картин, відвідувачі виставки також зможуть побачити гобелени, декоративні тарілки та вишиті подушки. Сама ж виставка працюватиме у Національному музеї Тараса Шевченка до 12 березня.

«Рідна країна»