chrome firefox opera safari iexplorer

У театрі Франка поставили Чехова

10 лютого 2012 о 09:50

У Національному театрі імені Івана Франка вперше показали публіці нову виставу «Жона є жона...». Герої на сцені, у виконанні Богдана Бенюка, Поліни Лазової та Дмитра Ступки, створюють справжній любовний трикутник.

Протягом вистави герої приміряють на себе маски багатих самовпевнених вельмож, «зелених» закоханих юнаків та рокових красунь. Протягом двогодинної постановки, впевнені автори, бодай один раз присутні побачать у сценічному образі себе.

«Мені просто захотілося зробити якусь роботу, яка не була б сповідальною, тому-що тоді треба завтра померти. Але зробити щось, у що ти віриш, як ти це розумієш, як ти це відчуваєш», — каже режисер-постановник Валентин Козьменко-Делінде.

В основі постановки — одразу сім ранніх оповідань Антона Чехова та епізоди з п’єси «Три сестри». Аби зберегти «чехівський дух», використали у виставі і оригінальні російськомовні фрагменти творів. Щоправда, кажуть, ці моменти ще допрацьовуватимуть на репетиціях.

«З одного боку ми ніби цитати хотіли залишити, а з другого боку ми попалися в тому, що ми ніби засмічуємо українську мову і тут ця грань, яку треба розділити дуже точно», — каже народний артист України Богдан Бенюк.

Нову постановку глядачі знову побачать на театральній сцені — 10, 12 та 25 лютого. В театрі ж наголошують, тему Чехова не полишатимуть і найближчим часом розпочнуть репетиції «Чайки» та «Вишневого саду».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути