chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі столиці протестували проти алкоголю

20 лютого 2012 о 12:30
У суботу у центрі столиці пройшов флешмоб «Алкоголь вбиває», який зібрав близько 150 молодих людей, об'єднаних ідеєю здорового способу життя.

Як повідомляють організатори акції, молодь зібралася через соціальні мережі, зокрема мережі «ВКонтакті», наймолодшому учаснику Іллі неповних 5 років, який прийшов з татусем.

Щоб показати, що алкоголь здатен вбити, більше сотні киян упали на Майдані Незалежності.

Рівно о 13.00 всі активісти за попередньою домовленістю повалились з ніг, хто де стояв, це було певним шоком для оточуючих, які явно не чекали такого перебігу подій.

У цей же час інші учасники флешмобу розгорнули два плакати з написами «Алкоголь вбиває», українською та англійською мовами. Акція тривала близько 5 хвилин.

Такими діями учасники флешмобу намагалися привернути увагу суспільства до існуючої проблеми зловживання алкоголем.

Сьогодні, за офіційною статистикою, більше 40 тисяч українців, щороку вмирає від зловживання алкоголем, 40% дітей віком до 18 років, хоча б раз на тиждень вживають спиртні напої, 30% чоловіків у віці від 25-50 років, важкозалежні від алкоголю.

Фахівці стверджують, що ці цифри можуть бути набагато більшими.

Наступним заходом свідомої молоді буде «Всеукраїнська пробіжка – за здоровий спосіб життя», яка пройде майже у всіх містах України, зокрема у Києві вона розпочнеться 26 лютого о12.00, біля метро Хрещатик.

Фото з сайту vk.com

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути