chrome firefox opera safari iexplorer

Українка отримала російську літературну премію

24 лютого 2012 о 12:32
Стали відомі імена лауреатів Нової Пушкінської премії в галузі російськомовної літератури.

У «молодіжній» номінації премію одержала київська письменниця Ада Самарка, авторка любовних романів «Диявольський рай. Майже невинна» і «Кохати боляче», а також численних публікацій у журналах «Октябрь» і «Новая Юность», повідомляє Gazeta.ua.

Аду Самарку цікавлять теми дорослішання та кохання молодих. Роман «Диявольський рай. Майже невинна» присвячена відносинам зовсім юної дівчини і дорослого цинічного чоловіка. У творі «Кохати боляче» авторка розповіла історію дівчини, яка зустрілася з жорстокістю любові у ворожому середовищі.

Лауреатом першої премії став поет Владімір Салімон.

Церемонія нагородження відбудеться 26 травня, у день народження Олександра Пушкіна за старим стилем.

Премія була заснована у 2005 році фондом Олександра Жукова спільно з Державним музеєм А.С. Пушкіна та Державним музеєм-заповідником «Михайлівське». Нагороду присуджують письменникам, які пишуть російською мовою, у двох номінаціях – «За загальний творчий внесок у вітчизняну культуру» (350 тис. рублів) і «За новаторський розвиток вітчизняних культурних традицій» (200 тис. рублів).

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути