chrome firefox opera safari iexplorer

Українка стала кращим стрільцем 2011 року

17 лютого 2012 о 18:41

Міжнародна федерація стрільби ISSF визначила кращих спортсменів зі стрільби за підсумками сезону 2011 року.

Олімпійські чемпіони афінських Ігор-2004 українка Олена Костевич і китаєць Чжу Цінань стали володарями звання «Кращий стрілець 2011 року».

Про це повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації спортивної стрільби (ISSF). Опитування проводилося серед спортсменів, тренерів та представників ЗМІ.

«Престижний титул цим спортсменам було присвоєно за видатні результати протягом усього минулого сезону, а також за великий внесок у розвиток спортивної стрільби та популяризацію цього виду спорту», — повідомляє прес-служба ISSF.

Спортсменка з Чернігова, яка очолює світовий рейтинг у стрільбі з пневматичного пістолета, удостоїлася цього титулу вдруге у своїй кар'єрі. В 2002-му, вигравши чемпіонат світу у фінському Лахті, її визнали кращою в світі у віці 16 років.

За підсумками нинішнього опитування Костевич набрала 84 очки, набагато випередивши інших чотирьох номінанток. У італійки Джесіки Россі, яка зайняла друге місце, 48 пунктів.

Чжу Цінань у суперечці за першу позицію всього на 5 очок випередив Сергія Мартинова з Білорусі (66 і 61 відповідно).

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути