chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зайняли три призові місця на престижному турнірі з легкої атлетики

24 лютого 2012 о 13:40

У Стокгольмі (Швеція) відбувся престижний традиційний міжнародний турнір з легкої атлетики в приміщенні — XL Galan. Українці зайняли три призові місця — два перших і одне друге.

У потрійному стрибку перемогла чинна чемпіонка світу і Європи Ольга Саладухаз результатом 14,79 м, встановивши новий рекорд України для приміщень. Попереднє досягнення 14,67 м належало Інесі Кравець і було встановлено 17 років тому. Ольга обійшла екс-чемпіонку світу, кубинку Яргеріс Савіньє (14,47).

У бігу на 60 м перші два місця зайняли Марія Ремінь (7.17 сек.) і Олеся Повх (7.20,3).

Оксана Окунєва була шостою в стрибках у висоту з результатом 1,88 м. Перемогла росіянка Анна Чічерова, взявши планку на висоті 2,0 м. Нагадаємо, росіянка Олена Ісінбаєва перемогла в стрибках з жердиною з світовим рекордом в приміщеннях (5,01).

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Спорт в Україні

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути