chrome firefox opera safari iexplorer

Українці живуть менше від європейців на 14 років

02 лютого 2012 о 16:12

Сьогодні у приміщенні Верховної Ради України відбувся круглий стіл на тему: «Яким повинен бути в Україні 2012 рік – Рік спорту та здорового способу життя».

У роботі «круглого столу» взяв участь Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко.  

Нагадаємо, що у відповідності до Указу Президента 2012 рік в Україні оголошено Роком спорту та здорового способу життя.

«Сьогодні ми знаходимося в такій ситуації, коли влада не лише щорічно, а й щомісячно повинна починати свою роботу з оцінки таких базових характеристик, які стосуються загальної якості життя людини, особливо у вимірах тривалості життя», — зазначив Віце-спікер.

Станом на 1 січня 2012 року Україна за тривалістю життя відстає від країн Європейського Союзу на десять з половиною років життя.  «Тому, думаючи про народжуваність, нам все-таки треба думати про те, як побороти високі показники смертності та підвищити тривалість життя. А здоровий спосіб життя – один з елементів якості життя, а отже і його тривалості», — додав Віце-спікер.

Сьогодні, крім шкіл та вишів, на безоплатній основі молодим людям та школярам практично нема де займатися фізичною культурою і спортом. Водночас,  існують такі школи і, особливо, виші, в яких після закінчення навчального процесу у басейнах, спортивних залах тощо можна займатися лише на платній основі.

З цього випливає, що держава за бюджетні кошти будували спортивну інфраструктуру у школах і вишах, а там ні студенти, ні школярі не мають можливості займатися.

Нагадаємо, що в Парламенті була піднята тема необхідності відновлення інструкторів фізичної культури і спорту у сільській місцевості (відповідний законопроект було ухвалено у першому читанні).

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути