chrome firefox opera safari iexplorer

Українців не пускають на обідню перерву

28 лютого 2012 о 16:38

У 20% українців, що працюють, у розкладі робочого дня не виділений час на обідню перерву.

Найчастіше залишаються без обіду через напружений графік ті, хто займає відповідальні посади. Про це стало відомо в результаті дослідження, проведеного порталом rabota.ua.

З тих, хто обідає, близько 45% встигають зробити це протягом 30 хвилин. Понад чверть опитаних (27%) справляються за 30-45 хвилин, ще чверть (25%) вкладається в 45-60 хвилин. Більш як годину на обід відводять лише 3% респондентів, що взяли участь в опитуванні.

За даними опитування порталу rabota.ua, у 62% офісів під кухню обладнане спеціальне приміщення. Майже в кожному офісі є чайник (87%) і мікрохвильова піч (69%), холодильник (66%) і кулер з водою (65%), посудомийна машина (5%).

Опитування показало, що половина опитаних обідню перерву проводить в офісі. Близько третини з них (34%) обідають іноді в офісі, а іноді в довколишніх закладах громадського харчування.

Якщо українці залишаються обідати в офісі, 44% роблять це, не відходячи від робочого місця, а 56% все-таки використовують для обідів кухню. Якщо ж працівники під час обідньої перерви залишають офіси, то переважна більшість вирушає у довколишні їдальні (42%) або кафе (26%).

Крім того, видання з'ясувало, що 71% працівників готують обіди вдома, 12% купують їх зранку, по дорозі на роботу, а 8% користуються послугами доставки обідів у офіси.

Близько половини українців (47%) витрачають на обід менше 25 гривень, 41% — 25-50 гривень, 6% — 50-75 грн, 1% — 75-100 грн, 1% — 100-150 грн.

Раніше повідомлялося, що найкращі роботодавці США привертають співробітників не стільки грошима, скільки вільним графіком роботи, ідеальним побутом і єдністю мети.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути