chrome firefox opera safari iexplorer

Журналістів до Музею Пирогово пускатимуть безкоштовно

01 лютого 2012 о 14:15

З наступного тижня усіх журналістів, що матимуть при собі журналістське посвідчення, пустять до музею Пирогово безкоштовно.

Про це повідомив новопризначений директор музею Дмитро Заруба на свої сторінці у соціалній мережі Facebook.

Крім того, за його словами, всі музейні співробітники, що контактують із відвідувачами, повинні будуть носити бейджики із зазначеним прізвищем, іменем та посадою.

Він також зазначив, що наразі розробляється детальний план розвитку музею, з масовими заходами та календарем подій.

Нагадаємо, Музей народної архітектури та побуту біля селища Пирогово з 30 січня цього року очолює Дмитро Заруба, який до цього працював заступником голови Державної служби туризму і курортів і був радником міністра культури України.

Напередодні призначення Заруба розповів Радіо Свобода, що для розвитку музею потрібно залучити 20 мільйонів гривень.

«Для проведення реставраційних, реконструкційних робіт, поновлення пам’яток історії музею потрібно приблизно 20 мільйонів гривень. У ньому є велика кількість об’єктів, яка взагалі не реконструювалися вже багато років, і це видно неозброєним оком, якщо відвідати „Пирогів“. І ці об’єкти – у дуже поганому стані», — сказав Заруба.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути