chrome firefox opera safari iexplorer

8 березня у Києві пройде феміністичний марш

06 березня 2012 о 14:00

У четвер 8 березня о 14:00 на Михайлівський площі розпочнеться феміністичний марш із гаслом  «Церкві й державі час жити нарізно!», повідомили УНН в прес-службі організаторів.

«Учасниці й учасники маршу пройдуть від Михайлівського собору повз Верховну Раду до пам'ятника Лесі Українки в Маріїнському парку з вимогою припинити небезпечне зближення церкви й держави, яке останнім часом спостерігається в Україні. Згідно з Конституцією, Україна є світською, правовою та демократичною державою. Попри це влада підтримує патріархальну та консервативну ідеологію й схвалює церковний вплив на соціальну політику», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають організатори, наступи на сексуальні та репродуктивні права, податок на бездітність, заборона жінкам робити штучне запліднення після 49 років, загроза заборони абортів, криміналізація гомосексуальності, клерикалізація освіти – це лише попередній перелік «зрушень», які відбуваються через поєднання державної влади з церковною.

«Депутати та церковники апелюють до „християнських цінностей“, намагаються встановити контроль над тілесністю та сексуальністю, а жінку розглядають як ресурс для дітонародження. Звертаючись до „сімейних цінностей“, церква виправдовує фізичне та сексуальне насильство над жінками та пропагує ненависть до гомосексуальних людей», — йдеться в повідомленні.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути