chrome firefox opera safari iexplorer

Андріївський узвіз відкриють до Дня Києва

30 березня 2012 о 11:15

Роботи з реконструкції Андріївського узвозу тривають за графіком – оновлену вулицю відкриють до Дня Києва.

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Кучук, повідомляє прес-служба мерії.

«Зараз тривають роботи із заміни та будівництва інженерних мереж на узвозі, зокрема, ми побудували стічну каналізацію, якої раніше тут не було. Виконали і додаткові дренажні роботи у зв’язку із великою кількістю підземних вод, що дасть можливість зберегти від руйнації будинки, які знаходяться на цій вулиці. Сьогодні близько сотні робітників облаштовують фасади будівель. Крім цього, буде підсилено фундаменти, відремонтовано покрівлю», – сказав чиновник.

За його словами, на Андріївському узвозі виконають сучасне якісне мощення як проїжджої частини, так і тротуарів. Також буде здійснено озеленення території. А лави, вивіски на будинках, зовнішнє освітлення заплановано виконати у єдиному стилі.

«Ми робимо все можливе щоб роботи з мощення узвозу закінчити якнайшвидше, аби усунути всі незручності, які сьогодні зазнають і мешканці вулиці, і туристи, у тому числі відвідувачі музеїв, які розташовані на Андріївському узвозі», – підкреслив Кучук.
Заступник голови КМДА дав доручення до завершення робіт з облаштування мощення організувати безпечний прохід вулицею для киян, які на ній проживають, та відвідувачів Музею Михайла Булгакова.

«При цьому, пересування вулицею пересічних киян обмежено для їхньої ж безпеки», — додав чиновник.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути