chrome firefox opera safari iexplorer

Після вертолітного майданчика у Каневі береги Дніпра зміцнять на 27 мільйонів

05 березня 2012 о 08:45

На зміцнення берегів Дніпра біля вертолітного майданчика в селі Пекарі під Каневом витратять понад 27 мільйонів гривень.

Про це повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» начальник Головного управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації Євген Стовбун.

За його словами, ще в квітні минулого року сесією Черкаської облради за рахунок видатків природоохоронного фонду були виділені кошти в сумі 289 тисяч гривень на об'єкт "Будівництво берегоукріплювальних споруд в селі Пекарі Канівського району (район очисних споруд міста Канева)" на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Ініціатором будівництва виступила Канівська районна державна адміністрація.

«Було складено технічне завдання на проектування, а в серпні укладено угоду з ТОВ „Укррічтранспроект“ на виготовлення робочого проекту. Вартість проектних робіт становила 288 тисяч гривень. В даний час робочий проект узгоджується і проходить державну експертизу. Після погодження та отримання експертного висновку буде ухвалюватися рішення про терміни реалізації проекту», — розповів Стовбун.

Він також зазначив, що вартість будівництва згідно зведеного кошторисного розрахунку, який становив проектний інститут, становить 27 мільйонів 432 тисяч 941 гривень.

***

Нагадаємо, 19 вересня 2011 року був урочисто відкритий гелікоптерний майданчик біля Тарасової гори, будівництво якого здійснювалося за державні кошти та було включено до плану реалізації Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

До складу гелікоптерного майданчику з пасажирським терміналом пропускною здатністю 50 пасажирів на годину, збудованого у селі Пекарі Канівського району Черкаської області, входять посадковий майданчик, одноповерховий пасажирський термінал, який складається із зали очікування, конференц-залу та кімнати відпочинку, контрольно-пропускного пункту, місць для зупинки автотранспорту та інше.

Сам майданчик розрахований на 10 гвинтокрилів і був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути