chrome firefox opera safari iexplorer

Біля вертолітного майданчика президента зведуть два будинки?

01 березня 2012 о 18:25

На схилах Дніпра вздовж Паркової алеї між стадіоном «Динамо» та майбутнім вертолітним майданчиком планується будівництво двох шестиповерхових житлових будинків.

Про це повідомив член Містобудівної ради Києва депутат фракції «БЮТ» у Київраді Олександр Бригинець.

«Я особисто бачив ці дві „плями“ в плані робіт по створенню пішохідної зони схилами вздовж Дніпра. Ці будинки не входять до цього плану робіт, але вони були позначені як такі, що мають дозволи на будівництво», — повідомив він.

Депутат наголосив, що територія дніпровських схилів вздовж Паркової алеї відноситься до особливо цінних земель – земель історико-культурного призначення, оскільки розташовується на території пам’ятки історії та ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпро».

«А значить ця територія не підлягає забудові», — наголосив Бригинець.

Він звернувся до голови КМДА Олександра Попова з вимогою надати інформацію: коли, кому та на яких підставах були виділені земельні ділянки для будівництва двох шестиповерхових будинків на Парковій алеї і чи були погоджені ці проекти будівництва.

Крім того, він звернувся до Прокуратури з проханням перевірити законність надання земельних ділянок та видачі дозволів на згадане будівництво.

«Мало того, що всупереч закону була виділена земельна ділянка для будівництва вертолітного майданчика, що зруйнувало цілісність панорами вздовж Дніпра – чим занепокоєний навіть ЮНЕСКО – то тепер, якщо поруч із ним з’являться ще й два будинки, схили втратять будь-яку історичну та екологічну цінність. Їх просто не стане», — підсумував Бригинець.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути