chrome firefox opera safari iexplorer

Через 5 років патріотів України має побільшати вдвічі?

04 березня 2012 о 15:36

Експерти нарікають на декларативність нової Концепції патріотичного виховання та на відсутність на вищому рівні чіткого розуміння перспектив розвитку країни в гуманітарній сфері.

До 2017 року українці стануть майже вдвічі частіше розмовляти на патріотичні теми. Кабінет Міністрів планує підняти цей показник прояву патріотизму населення з 9% до 17%.

Про це свідчить розроблена Кабміном Концепція загальнодержавної цільової соціальної програми патріотичного виховання населення на 2013—2017 рр., текст якої є у ​​розпорядженні ZN.UA.

Згідно з документом, кількість населення, що поважає народні традиції, з 2013 по 2017 рік зросте з 45% до 57%.

Крім того, автори документа сподіваються, що підвищення патріотизму підштовхне українців на трудові подвиги.

Кількість людей, що працюють за фахом з повною віддачею, на думку авторів за 4 роки має зрости з 26% до 37%.

Передбачені концепцією заходи покликані збільшити кількість українців, які голосують на виборах за партії патріотичного спрямування, з 22% до 35%.

Зазначимо, що на реалізацію заходів з підвищення патріотизму планується щорічно виділяти 40 млн гривень.

Доктор політичних наук, старший науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень Владислав Гриневич розповів ZN.UA про недоліки нової концепції.

«Поданий до розгляду документ, швидше, являє собою запит на фінансування без належного обґрунтування, а не серйозний документ із визначенням засад і основних напрямів патріотичного виховання», — заявив Гриневич.

«Головна проблема полягає навіть не у хибах концепції, що її представила Державна служба молоді та спорту, а у відсутності на найвищому рівні чіткого розуміння перспектив розвитку країни в гуманітарній сфері. Без вирішення цього питання будь-які «Програми» будуть приречені на провал, і єдиним їх «прагматичним наслідком» стане нераціональне ви трачання державних коштів», — зазначив експерт.

ZN.UA запрошує читачів до обговорення проекту концепції, з текстом якої можна ознайомитися тут.

Пропозиції та зауваження можна надсилати також і розробникам на e-mail: molodkharkivoda@ukr.net.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути