chrome firefox opera safari iexplorer

Черкаський губернатор вирішив прискорити течію в Дніпрі

22 березня 2012 о 14:41

Черкаська ОДА працює з Агенцією водних ресурсів на предмет пришвидшення течії в Дніпрі. Це не жарт.

Голова ОДА Сергій Тулуб повідомив, що навпроти Черкас русло Дніпра буде поглиблене саме з метою збільшення руху води, пише Нова молодь Черкащини.

«Для чого це потрібно? Фахівці порахували, якщо швидкість буде інша, то не буде цього озеленення, засмічення і так далі. Тобто люди зможуть спокійно відпочивати на пляжах міста Черкаси. І цим ми зараз займаємося. Це немалі кошти, але це питання дуже необхідне, і я думаю, що воно буде вирішене вже в цьому році», – обнадіяв губернатор.

Лишається тільки сподіватись, що за справу «поглиблення Дніпра» візьмуться справжні професіонали, а не такі, які „поглиблювали” Дніпро в епоху Кучми в районі Сокирно.

Як відомо, з наслідками цього „благодіяння” не можуть справитись і досі, бо непередбачуваний і вередливий Дніпро після цього змінив течію і почав „пожирати берег”, загрожуючи потопити і село, і станцію черкаського водозабору.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути