chrome firefox opera safari iexplorer

Держагентство кіно не забороняло прокат російської кінострічки «Август. Восьмого»

13 березня 2012 о 10:58

Державне агентство України з питань кіно не забороняло прокат російської кінострічки «Август. Восьмого», повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-службу відомства. Співрозмовники агентства повідомили, що зараз відомством розглядається заявка на отримання фільмом прокатного свідоцтва, а десятиденний строк, передбачений для цього, ще не закінчився.

Раніше повідомляли, що фільм, який розповідає про військові дії в Південній Осетії в серпні 2008 року, був знятий з прокату після того, як в Міністерство культури звернулися представники партії «Свобода» та грузинської діаспори.

Фільм «Август. Восьмого» вийшов в широкий прокат в Росії 23 лютого 2012 року, а офіційна прем'єра картини відбулася 21 лютого. Фільм позиціонується як любовна історія на тлі збройного конфлікту, в якому російські та південноосетинські підрозділи протистояли грузинським військам. Картина була знята російським режисером Джаніка Файзієва.

За кілька днів до російської прем'єри «Августа. Восьмого» в пресі з'явилися повідомлення про те, що картину «Август. Восьмого» відмовилися показувати в Баку, пославшись на «неоднозначну реакцію в азербайджанському суспільстві і заклопотаність в грузинському».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути