chrome firefox opera safari iexplorer

Гелікоптерний VIP-туризм до Кобзаря потребує додаткових бюджетних коштів

06 березня 2012 о 13:01

У лютому на прохання засобів масової інформації Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до Національного агентства України з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів з проханням надати інформацію щодо можливості та умов організації перельоту в Шевченківські дні до могили Тараса Шевченка групи журналістів.

Як відомо, 19 вересня 2011 року був урочисто відкритий гелікоптерний майданчик біля Тарасової гори, будівництво якого здійснювалося за державні кошти та було включено до плану реалізації Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

До складу гелікоптерного майданчику з пасажирським терміналом пропускною здатністю 50 пасажирів на годину, збудованого у селі Пекарі Канівського району Черкаської області, входять посадковий майданчик, одноповерховий пасажирський термінал, який складається із зали очікування, конференц-залу та кімнати відпочинку, контрольно-пропускного пункту, місць для зупинки автотранспорту та інше.

Щодо його цілей, то Президент України Віктор Янукович обіцяв, що «…вже навесні цього року в усіх вас буде можливість відвідати Чернечу гору, побувати на могилі Кобзаря. До речі, і вертолітна площадка побудована для всіх».

Натомість, у відповіді, що надійшла на адресу Віце-спікера, Агентство повідомило, що на даному об’єкті продовжуються пусконалагоджувальні роботи та відбуваються сертифікаційні випробовування.

Окрім того, наразі опрацьовується питання передачі гелікоптерного майданчику до сфери управління Міністерства інфраструктури з подальшим його закріпленням за державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» з метою його належного обслуговування та експлуатації.

Коментуючи цю інформацію, Микола Томенко зауважив, що «важко сказати, коли буде реалізована мрія нинішньої влади VIP-туристичного маршруту на могилу Шевченка «для всіх», як обіцяв Президент, але те, що це один із найграндіозніших проектів такого роду у світі, реалізованих за кошти держави, підтверджується черговим рішенням про виділення коштів на його впорядкування.

М.Томенко нагадав, що майданчик, розрахований на 10 гвинтокрилів, був збудований майже за 100 мільйонів гривень бюджетних коштів, а нещодавно було прийнято рішення про виділення ще 27 мільйонів гривень з бюджету на впорядкування його території та укріплення берегової лінії.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути