chrome firefox opera safari iexplorer

Кличко презентували автобіографічний фільм у Києві

13 березня 2012 о 10:49

Документальний фільм «Кличко» німецького режисера Себастьяна Денгардта презентували в Києві. Світова прем’єра стрічки про легендарних українських братів-боксерів відбулася ще навесні минулого року. В Україні «Клички» виходить в прокат 15 березня. 

Фільм вже бачили глядачі в Німеччині, Сполучених Штатах і Польщі, й нарешті він прибув до України, говорить чемпіон світу з боксу у важкій вазі за версією WBC, а також політик Віталій Кличко.
«Це фільм не про братів Кличків, це фільм про хлопчиків, які мріяли. Девіз фільму – «Немає нічого неможливого». Кожен, хто прийде до кінотеатру, зможе подивитися не лише драму, не лише напруження, але й «екшн», активність. Деякі шматочки фільму взагалі можна порівняти з фільмом жахів, адже багато жінок під час перегляду заплющують очі»», – зауваживВіталій Кличко.
​​
Унікальні кадри 

Брати сподіваються, що традиції перегляду документального кіно в Україні відродяться. І не зважаючи на те, що українці полюбляють блокбастери, цей фільм нудним їм не здасться, впевнений чемпіон світу з боксу в надважкій вазі за версіями WBO й WBA Володимир Кличко. 

«Наш український глядач звик до блокбастерів, саме в таких фільмів багато прихильників. Документальних фільмів представлено не так багато, вони не часто з’являються на українському ринку (хоча трохи є), але документальний фільм «Клички» буде не гірший, ніж блокбастер».

Режисеру стрічки Себастьяну Денхардту вдалося знайти унікальне архівне відео. Наприклад, перший візит братів до Америки наприкінці 80-х, а також момент, коли вони вперше куштують кока-колу. Завдяки таким кадрам фільм вийшов не тільки драматичним, із емоційними фрагментами боїв, але й ліричним.

Кличків люблять усюди

Знімальна група документальної стрічки провела з братами декілька років, за цей час команда побувала в Україні, Німеччині, США, Канаді, Швейцарії, Казахстані. Із трьох з половиною тисяч годин відзнятого матеріалу довелося залишити 117 хвилин. Після прокату фільму в різних країнах, стало зрозуміло: братів Кличків люблять усюди, стверджує продюсер фільму Леопольд Геш.

«У Німеччині більшість населення взагалі думає, що брати – німці. Але після зйомок ми усвідомили – хоч вони і живуть в Німеччині, вони не хочуть ставати німцями, вони горді українці!» – зауважив Леопольд Геш.

Фільм «Кличко» знятий трьома мовами – англійською, німецькою та російською. В Україні демонструється з російським дубляжем, а в українських субтитрах де-не-де трапляються помилки.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути