chrome firefox opera safari iexplorer

Кожна п'ята дитина в Україні має проблеми із зором

03 березня 2012 о 12:53

За підрахунками Міністерства охорони здоров'я, щоп'ята дитина в Україні має проблеми із зором, хоча часто навіть про це й не здогадується.

На покоління хай-тек згубно впливає надмірна прив'язаність до комп'ютерів, приставок і мобільних телефонів, ідеться в сюжеті ТСН.

Уже 10 тисяч маленьких українців мають серйозні проблеми з зором. Скільки дітей просто трошечки «недобачають» чи носять окуляри – статистика не повідомляє.

Саме такі діти найбільше ризикують, застерігає МОЗ. Бо ж банальна перевтома очей може призвести до серйозних захворювань усього організму.

«Коли внутрішні м'язи очі втомлюються від того навантаження, яке їм роблять, починаються розлади, пов'язані з можливістю кришталика перебудовуватися на близькі відстані, на далекі. Виникає астенопія. І дитина банально починає втомлюватися, відставати, у дитини з'являються і головні болі, і фізична стомлюваність – тільки через те, що в неї виникло перевантаження цього м'яза», — розтлумачив головний дитячий офтальмог МОЗ України Юрій Баринов.

Лікарі рекомендують дітям робити гімнастику для очей і частіше розслаблятися. А також частіше перевіряти зір, і якомога раніше починати лікування в разі виникнення проблем.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути