chrome firefox opera safari iexplorer

Київська влада виселяє ще одну художню майстерню

17 березня 2012 о 09:18

Ще одна творча майстерня Національної спілки художників України може опинитися на вулиці, оскільки Подільська адміністрація відмовляє Спілці у продовженні оренди приміщення на вул. Набережно-Лугова, 3.

З проханням допомогти зберегти право оренди зазначеного приміщення звернулися члени Спілки художників до голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця, повідомляє його прес-служба.

«Здається, що київська влада відкрила справжнє полювання на митців. Якщо мисливці люблять розвішувати в себе шкіру і черепи вбитих тварин, то київська влада колекціонує відібрані у художників майстерні. Чергове полювання розпочато на майстерню по вул. Набережно-Лугова, 3», — наголосив О. Бригинець.

Депутат нагадав, що на сьогодні в Києві постійно намагаються виселити художників: на Андріївському узвозі, 18, в Києво-Печерській Лаврі, на вул. Городецького, 10 тощо.

«В Києві йде війна на знищення: кожного місяця, кожного тижня ми чуємо новий сигнал SOS від митців і сьогодні це питання стоїть руба: хто кого?. Якщо влада не зупиниться, то від художніх майстерень точно нічого не залишиться», — переконаний О. Бригинець.

Приміщення на вул. Набережно-Лугова, 3 площею 36, 5м² під творчу майстерню Національна Спілка художників України орендує з 2004 року.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути