chrome firefox opera safari iexplorer

Киян запевняють, що дамба столичної ГЕС не прорве

01 березня 2012 о 09:18

Київська гідроелектростанція не загрожує столиці та її дамба не постраждає в результаті танення криги на Київському водосховищі, заявив гендиректор публічного акціонерного товариства Укргідроенерго Ігор Сирота.

Сирота заявив, що компанія має намір інформувати і фахівців, і громадськість про технічний стан гідроспоруд, які вона обслуговує. «Всі наші гідроспоруди перебувають в надійному технічному стані», — заявив він.

Він зазначив, що в 2010 році товщина криги на Київському водосховищі сягала 70-80 см. На сьогоднішній день товщина криги 32 см. «Якщо брати аналіз 2010 і 2011 років, то на сьогоднішній день немає абсолютно ніяких причин для хвилювань», — заявив фахівець . За його словами, критична маса криги повинна бути в десятки разів більшою.

Сирота також запевнив, що пропускна здатність греблі Київської ГЕС розрахована на 17-18 тисяч м. куб. «Цей параметр при проектуванні було піднято максимально. Фактично такий паводок може відбутися один раз на тисячу років», — додав Сирота.

Він також спростував інформацію про те, що в дамбі Київської ГЕС з'явилися тріщини. «На нашій дамбі є температурні шви, в яких стоять датчики, які постійно моніторять технічний стан наших споруд», — наголосив він, припустивши, що «хтось випадково вважає ці датчики тріщинами».

Нагадаємо, Міністерство з питань надзвичайних ситуацій відкидає прорив греблі Київської гідроелектростанції через паводки. «Дамби працюють в нормальному режимі, немає жодних підстав вважати, що є загроза прориву», — запевнили в МНС.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути