chrome firefox opera safari iexplorer

Музей Михайла Булгакова від сьогодні не працює

27 березня 2012 о 12:18

З сьогоднішнього дня припинив свою діяльність Музей Михайла Булгакова на Андріївському узвозі, 13.

Про це повідомив колектив музею голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця, пише його прес-служба.

«Впевнений, що немає жодної причини так нахабно і несподівано припиняти роботу музею, який закривають через ремонт Андріївського узвозу, хоча сама по собі ідея закривати будинки через ремонт проїжджої частини – безглузда. Крім того, гостям столиці доведеться повертатись додому «несолоно хлебавши» і все через бездумні дії київської влади, яка не попередила музей про можливе закриття, і обрала самий непідходящий для цього період – період весняних канікул», — заявив О. Бригинець.

Депутат зазначив, що колектив місяцями збирав заявки на екскурсії в період весняних канікул з усіх шкіл країн СНГ та Києва, а тепер замовлені екскурсії доводиться скасовувати невідомо до якого періоду, адже дату, коли музей знову почне працювати, влада не називає.

Депутат вражений тим, що саме ті ремонти, які відбуваються з ініціативи київської влади, проходять з найбільшою шкодою для культури . Він нагадав про ситуацію із Театром на Подолі, коли влада паралізувала його роботу, вигнавши заклад з Гостинного двору, не закінчивши будівельні роботи нового приміщення театру на Андріївському узвозі.

Були спроби припинити роботу театру «Колесо», який відстояв свої права. Пройшло кілька днів, і сьогодні паралізована робота іншого закладу культури: одного з найвідвідуваніших музеїв – Музею Михайла Булгакова.

«Коли олігархи підганяють з будівництвом нових комунікаційних мереж для їх готелів та офісних центрів, навіщо думати про культуру?», — обурюється О. Бригинець.

Довідково

Літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова — будинок-музей в м. Києві, в якому письменник жив з дружиною та мав свою лікарську практику.

У 1989 році Київський виконком ухвалив Рішення про створення Літературно-меморіального музею Михайла Булгакова. Два роки тривали реставраційні роботи. А 15 травня 1991 р. двері музейного закладу вперше відкрилися для відвідувачів.

Сучасний музейний заклад перебрав на себе і функції будинку з вул. Воздвиженської, 10 в Києві, де народився майбутній письменник, бо той вже зруйнували.

«Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути