chrome firefox opera safari iexplorer

МЗС віддасть Пейзажну алею під сквер

16 березня 2012 о 11:17

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляє, що ділянка на Пейзажній алеї має бути віддана під сквер.

Про це він заявив у Верховній раді під час години запитань до уряду.

«Треба думати, яким чином повністю перетворити це місце в законний сквер, який відповідатиме потребам киян. Ми тут аж ніяк не входимо в суперечності з цією метою», — зазначив він.

Міністр додав, що цей процес розпочався у 2001 році, і все відповідало діючому законодавству.

«Коли все починалося, на тому місці стояли гаражі, які були незаконно зведені і які аж ніяк не створювали умови для того, щоб там відпочивати українським громадянам, або ж розглядати це як покращення забудови чи ситуації в Києві як такої», — зазначив Грищенко.

«Я вважаю, що в даному випадку треба шукати таке рішення, яке б відповідало інтересам всіх. Але головним елементом має бути знесення всіх тих гаражів, які були побудовані невідомо ким на цій території, і які мають бути знесені, а ця ділянка має бути повністю віддана під сквер. Тому захищати від міністерства нічого не треба», — сказав він.

«Ми в суперечці з тими, хто хоче використати цю тему для просування власних інтересів. Якби це не було міністерство закордонних справ, я переконаний, що у 2005 по 2009 рік знайшлись би люди з великими ліктями, які б його забудували», — додав Грищенко.

Як відомо, 13 березня Вищий адміністративний суд скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї.

На гаражах, які вимагає знести Грищенко знаходяться улюбленці Пейзажки – мозаїчні сині коти.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути