chrome firefox opera safari iexplorer

На Донеччині знайшли могильники розстріляних та отруєних безпритульних тварин

27 березня 2012 о 10:08

На Донеччині зоозахисники обвинувачують місцеву владу у жорстокому поводженні із тваринами. За їхніми словами, безпритульних собак убивають з вогнепальної зброї, а також труять — вони знайшли неподалік міста переповнений могильник, де цих тварин ховають.

Аматорське відео з могильника — ці кадри зробили декілька днів тому донецькі зоозахисники. На них видно, як на одному зі сміттєзвалищ розкидані трупи тварин. У ямах — понад 100 собак. І вже сьогодні на цьому місці працює екскаватор.

Яна Новохатько, волонтер: "Видно, что их не усыпляли. Они не сбитые машинам. Практически у всех огнестрельные ранения. Многие собаки были с ошийниками, многие породистые".

Людмила Новікова, голова Донецького обласного благодійного фонду «Захист тварин»: "Идет отравление. Идет отстрел животных. Где-то это делают, как в Макеевке - группа лиц из охотничьих оружий, в Славянске идет отравление и в других малых городах. На периферии в Донецке — просто отстреливают из шприцеметов".

За словами зоозахисників, тіла тварин звозить на могильник місцеве комунальне підприємство. Це підтверджує і відео, яке зняли волонтери в райцентрі Мар'їнка. На ньому видно, як в авто, яке належить компанії, лежать тіла собак. Пізніше у комунальному підприємстві заявлять — тварини були живі, утім під дією транквілізаторів.

Олена Ланюк, волонтер: "В кузове машины было полно собак, и они лежали друг на друге, они не сидели в клетках. Это уже противозаконно. Даже, если собаку отстреливают из шприцемета, она могла задохнуться под грудой собак".

Комунальники кажуть — собак не вбивають, утім підтверджують факт тимчасового поховання тварин на сміттєзвалищі. І уточнюють — мертвих тварин туди вивезли ще восени. Це був вимушений крок, адже спеціальна яма для їхньої утилізації — закрита

Євген Грінчук, директор КП «Тварини в місті»: "Это временно вырытое сооружение было выполнено согласно санитарных норм. Глубина была 2, 5 метра. Животные были заскладированы осенью. В этому году туда трупы животных не завозились". 

Обласна влада обіцяє перевірити усю інформацію, адже зоозахисники погрожують передати кадри з могильника під Донецьком до Європейських  організацій.

Андрій Шишацький, голова Донецької облдержадміністрації: "Я запланировал ряд встреч, в том числе и с мэром города. Я эту информацию проверю. Ведь есть и те же догхантеры, вы это знаете. Где-то это иннициативы и просто людей, не обязательно это коммунальное предприятие. Отвлеченно об этом можно рассуждать, пока не столкнешься с ребенком загрызенным".

Зоозахисники вже передали до прокуратури відеодокази. Вони вимагають порушити кримінальну справу проти посадовців, які покривають вбивство тварин у області.

Джерело: 5 канал
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути