chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині заборонили слухати російську музику в громадському транспорті

19 березня 2012 о 09:43

Львівська облрада заборонила прослуховування російськомовної музики у громадському транспорті. Про це йдеться у програмі розвитку української мови на 2012—2014 роки, повідомляє «Львівський портал».

За відповідне рішення проголосувало 65 депутатів. На фінансування програми передбачено 4,930 мільйонів гривень. Зокрема, обсяг коштів на 2012 рік становить 1,2 мільйона, на 2013 рік – 2,13 мільйона, на 2014 рік – 1,6 мільйона гривень.

Окрім того, програмою передбачено створення електронної бібліотеки української літератури, підтримку театральних постановок за творами українських драматургів, проведення фестивалю української пісні та інше.

Зазначимо, що подібне рішення облради очевидно стало реакцією на рішення парламенту, який 3 листопада скоротив до 25% частку української аудіовізуальної продукції в ефірі телерадіоорганізацій. Закон передбачає 25-відсоткову квоту на національний аудіовізуальний продукт у загальному обсязі мовлення телерадіоорганізацій. Раніше така квота дорівнювала 50%.

У разі підписання закону президентом у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців мають становити щонайменше 25%. 75% продукту надаються іноземним виробникам.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути