chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині затвердили премію імені Степана Бандери

20 березня 2012 о 16:23

Депутати Львівської обласної ради затвердили Положення про Обласну премію імені Героя України Степана Бандери, яку присуджуватимуть у галузі державотворення, повідомляє сайт Львівської облради.

Премією відзначають громадських і політичних діячів, державницькі та громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення, — йдеться у Положенні про премію ім. С. Бандери.

Премію присуджуватимуть щорічно напередодні 1 січня – дня уродин Степана Бандери (цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року з урочистим врученням 30 червня 2012 року).

Премія імені С. Бандери передбачає три номінації: громадська, політична, науково-навчальна національна державотворча діяльність.

Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20 тисяч гривень. Здобувачі премії не обмежені проживанням на території Львівської області.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути