chrome firefox opera safari iexplorer

На Прикарпатті споруджують пам'ятник Шухевичу за 650 тисяч

24 березня 2012 о 13:28

В Калуші Івано-Франківській області мають намір 30 червня 2012 року до 105-річчя від дня народження головнокомандувача Української Повстанської армії Романа Шухевича відкрити пам'ятник лідерові УПА.

Про це повідмляє «Інтерфакс» з посиланням на депутата Івано-Франківської облради Оксану Табачук.

За її словами, в Калуші розгорнута акція «Загальна мобілізація», в ході якої громадяни вже зібрали 100 тисяч грн на спорудження пам'ятника головному командирові УПА (1943—1950) Романові Шухевичу.

Крім цього, уточнила вона, 360 тисяч грн на спорудження пам'ятника перерахувавла Калуська міськрада, 20 тисяч грн — Калуська райрада.

Табачук закликала депутатів Івано-Франківської облради приєднуватися до акції і виділити зі свого депутатського фонду кошти на спорудження пам'ятника Шухевичу.

За її словами, роботи з реалізації проекту «вже ведуться повним ходом». Загальна його вартість — 650 тисяч грн.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути