chrome firefox opera safari iexplorer

На столичній Русанівці побудують «мажорне» поселення

12 березня 2012 о 11:22

Елітне селище планують побудувати на ділянках відселених русанівських дачників в урочищі Горбачиха.

Про це пише видання «Комментарии», опираючись на аналіз документів Київради та роботи, які ведуться на ділянці.

Для кого ж призначена Горбачиха, можна зрозуміти, виходячи з технічної документації по проекту. Всього тут планується побудувати близько 150-200 котеджів, причому в документації фігурують не тільки телефонні розетки, а й централізоване гаряче водопостачання.

«Ті, хто хотів компенсації в Горбачисі — їх залякали тим, що на цій землі ніякого будівництва не буде. Люди почали вибирати Биківню або інші варіанти. Однак гроші на проектну документацію по Горбачисі виділялися справно всі чотири роки. Такого проекту у нас в Києві ще не було. Навіть по хатах в Кончі-Заспі проектна документація менша за обсягом», — розповіло джерело видання, знайоме з двома томи техдокументації щодо забудови Горбачихи.

Також, за словами інформатора, на ділянці передбачено гаряче і холодне водопостачання, навіть телефонні розетки, хоча місцевість — заливається і має бути ще масштабніший намив грунтів. Кажуть, що там хочуть зробити також як на Рубльовці в Москві. Сотка з цього землевідведення буде потім продаватися за ціною від 50 тисяч гривень і більше.

І клієнти, за чутками, вже є. Для порівняння, вартість сотки землі в найелітнішому районі Київщини — Києво-Святошинському, — сьогодні складає від 40 тисяч гривень.