chrome firefox opera safari iexplorer

Найдешевші квіти до 8 Березня коштують від 12 гривень

07 березня 2012 о 12:27

Дослідження цін на основних ринках столиці та обласних центрів показало, що букет квітів напередодні 8 березня буде коштувати від 12 грн до 20 000.

Найдешевший букет з 3 нарцисів — за 12 грн — можна придбати в Сімферополі. Такий же з тюльпанів потягне щонайменше 20 грн в Миколаєві та Львові.

45 грн коштуватиме найскромніша композиція із троянд чоловікам Сімферополя, Житомира та Харкова.

Найдорожчими букети з цих же квітів будуть: нарциси і троянди — в Сумах (більше 52 грн і 87 грн відповідно), тюльпани — в Луганську (48 грн).

В Інтернеті ціни стартують від 185 грн. Найбільш популярною серед покупців є композиція з 11 троянд приблизно за 400 грн.

Тим, хто готовий подарувати коханій жінці казковий букет з 1001 квітки, доведеться розщедритися на 20 тис. 225 грн. За словами менеджера одного з київських магазинів, таке замовлення роблять в середньому раз на півроку.

Також, однією з нинішніх особливостей є висока ціна на мімозу в більшості регіонів. Продавці пояснюють цей факт тим, що перевізники квітів, бажаючи заощадити на пакувальних матеріалах, транспортують квіти без обгорток. Ніжні суцвіття не витримують такого перевезення і буквально «згорають». Внаслідок цього гілочка мімози, яка завжди була звичайним символом жіночого свята, — сьогодні справжній дефіцит на квіткових розкладках.

Порівняно недорого — за 7 грн — її можна придбати тільки в Харкові та Донецьку. У Криму, Херсоні та Запоріжжі такої квітки взагалі немає. Більше 32 грн просять за гілку мімози в Івано-Франківську.

Це навіть більше, ніж за троянду, адже, як показало дослідження, найдорожча троянда — на ринках Сум, і коштує вона 29 грн.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути